Joukkuevoimistelu

 

Joukkuevoimistelu on taitolaji, jossa vaaditaan lajitaitojen lisäksi liikkuvuutta, voimaa, kestävyyttä, nopeutta ja kehonhallintaa. Laji vaatii myös ilmaisukykyä koreografian taiteellisten elementtien esilletuomiseksi. Joukkuevoimistelu pohjautuu suomalaiseen naisvoimisteluun ja sille on ominaista liikkeen virtaavuus ja kokonaisvaltainen, hengittävä liikelaatu.

Lajin mestaruussarjoissa on kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuita. Kilpailuohjelmia arvioidaan voimistelijoiden suorituksen ja teknisen ja taiteellisen ansion perusteella. Suomessa SM-kilpailuja järjestetään sekä vapaaohjelmalle että välineohjelmalle. Merkittävimmät kansainväliset kilpailut ovat MM-kilpailut ja World Cupin kilpailut. Joukkuevoimistelua voi harrastaa myös kilpa- ja harrastesarjoissa. Alle 8-vuotiaat esiintyvät voimistelun STARA-tapahtumissa. 

COCO Sportin voimistelijat voivat harjoitella sekä joukkuevoimistelun että rytmisen voimistelun lajitaitoja samanaikaisesti, jolloin harjoittelu on monipuolista, eikä omaa lajia tarvitse valita turhan aikaisin. Seuran valmentajilla on koulutusta ja kokemusta sekä fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen että lajitaitojen opettamiseen. 

Voit tiedustella lapsellesi sopivaa ryhmää valmennuksesta vastaavalta Mia Ranteelta, p. 040 7434 123.